Natuurlijk-Vlieland.nl

Klassieke acupunctuur

Klassieke acupunctuur is een oude geneeswijze (5000 jaar oud) en is ontstaan in Tibet. Een behandeling waarbij de balans wordt hersteld door het plaatsen van een aantal naaldjes op meridiaanpunten volgens polsbeeld (polsdiagnose).

Lichaam en geest zijn in perfecte balans en harmonie. Dit is niet statisch, maar verandert voortdurend. Als deze balans verstoord is kunnen er klachten ontstaan. Met behulp van acupunctuur kan, d.m.v. het zetten van een aantal naaldjes, de balans worden hersteld.
Tijdens de behandeling worden de beide polsen gevoeld. In de pols zijn de energien voelbaar van met name de 12 Hoofdmeridianen. Aan het polsbeeld is te voelen hoe de energieverdeling in het lichaam is, waar teveel of te weinig energie is of welke energie verstoord of geblokkeerd is. Het polsbeeld bepaalt daarmee de puntkeuze om zo de energie van de bijbehorende meridianen met elkaar in balans te brengen en het zelfgenezend vermogen te activeren.

Er wordt gekeken vanuit de cyclus van de 5 elementen (aarde, metaal, water, hout en vuur) om zo met een minimaal aantal naalden (1, 2 of maximaal 5) de energie weer te laten stromen om lichaam en geest weer in balans te brengen en te herstellen. Het zelfherstellend vermogen wordt hiermee geactiveerd.

Behandeling | tarieven (duur/tijd)
Klassieke Acupunctuur* | 64,- (45 min.)

Gecombineerde behandeling:
Acupunctuur en voetreflexologie* | 74,- (50 min.)


website Ankelien Kadijk
tel. 06-14353437

© copyright 2024 Natuurlijk-Vlieland.nl | sitemap