Natuurlijk-Vlieland.nl

Reiki (Jikiden)

Jikiden Reiki Reiki werd in Japan ontdekt door Mikao Usui. Jikiden Reiki is de Japanse vorm van Reiki. Reiki is een mogelijkheid om Energie over te dragen. Dat houdt in dat de behandelaar door verschillende technieken positieve energie doorgeeft aan de te behandelden. De meest gebruikelijke manier is door één of beide handen op het lichaam te leggen, maar ook blazen, wrijven of tikken kunnen worden gebruikt. De energie die door de behandelaar wordt doorgegeven wordt vaak universele energie genoemd maar kan ook evengoed natuurlijk of goddelijke energie worden genoemd. Reiki staat los van elk geloof!
Wat doet deze energie? Deze energie stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam, kan helpen blokkades af te breken of geeft je gewoon een innerlijke rust of ontspanning. Kun je dat voelen? Soms wel, het kan warm of koud aanvoelen, soms lijkt het alsof iets in je lichaam erop reageert. Andersom kan ook de behandelaar soms iets voelen. Dat noem je Byosen. Dat kan een ophoping van gifstoffen zijn, een ontsteking of een blokkade. Duur van de behandeling Een behandeling duurt vaak een à twee uren. Als iemand op bepaalde plekken niet aangeraakt wil worden, dan is het goed als dat voor de behandeling wordt uitgesproken, maar ook tijdens de behandeling is het uiteraard goed om aan te geven als iets niet goed voelt. Er zijn geen bijwerkingen van Jikiden Reiki bekend, maar het is wel aan te raden om veel water of kruidenthee te drinken omdat dan loskomende gifstoffen gemakkelijker het lichaam uit kunnen komen. Mijn opleiding in Jikiden Reiki, zowel Shoden als ook Okuden heb ik bij Jaap Pol genoten. Hij is Dai-Shihan Reiki leraar (Grootleermeester), geregistreerd bij het Jikiden Reiki instituut in Kyoto. Ik werk intuïtief, dat houdt in, dat ik niet op een bepaalde volgorde behandel en iedereen hetzelfde, maar de behandeling afstem op dat wat mij nodig lijkt voor de individuele persoon. Met een warme groet, Michael
Tijdens een Reiki behandeling is het goed om makkelijk zittende kleding te dragen, geen zondagse broek maar eerder een joggingbroek en een makkelijk shirt of trui. Belangrijk is hierbij dat er geen riem met gesp gedragen wordt om beschadigingen van de behandeltafel te voorkomen. Wat ook belangrijk is, zijn gewassen voeten en sokken. Dat klinkt gek maar is voor de behandelaar wel prettig 😀.

© copyright 2024 Natuurlijk-Vlieland.nl | sitemap